Holi-päivän perinne Gujaratissa

Kevään holi vietetään melkein jokaisessa Intian yhteisössä. Tätä perinteistä juhlaa vietetään koristamalla asuinpaikka ja muut teokset aloesilla, ruusuilla, lootuksen terälehdellä, vaseleilla, vesipyörillä, jousilla, luonnonvaraisilla hedelmillä, tihkulla ja paljon muuta. Vaikka melkein kaikki intialaiset eivät ole poikkeus, alv-aistit ovat mukana tässä antiikin festivaaleissa. Jopa tästä syystä se on kehittynyt nykyiseen muotoonsa. Kevään holia noudatetaan tiukasti Gujaratissa, etenkin gujaratiyhteisössä.

Holi tunnetaan eri nimillä eri puolilla Intiaa. Gujaratissa Holi tunnetaan nimellä Galungnya, Kalkuttassa se tunnetaan nimellä Moaga, toinen Länsi-Intian merkittävä holi tunnetaan nimellä Nyakini, jota vietetään Pohjois-Intian vyöhykkeissä Biharissa, Uttar Pradeshissa ja niin edelleen.

Holi on hyvin perinteinen festivaali, jota intialaiset arvostavat suuresti. Jopa niin monen vuoden poissaolon jälkeen Intia on säilyttänyt tämän loman mainetta. Jopa englantilaiset ja amerikkalaiset haluavat juhlia Holia sen alkuperäisessä muodossa, mikä on vierittämällä iso puinen alta, johon muta roiskuu. Tästä perinteisestä kelttiläisestä perinteestä ja käytännöstä on useita versioita. Jopa nyt Holin kaltaisia ​​festivaaleja juhlii melkein jokainen Intian yhteisö, riippumatta niiden olemassaolosta tai asemasta milloin tahansa.

Holi on erittäin suosittu Gujaratissa, ja Pohjois-Intiassa sitä vietetään paljon iloa ja hauskaa. Tyttöjen todetaan rakastavan Holin kautta kaikella innolla ja innostuksella. Kauden viimeisin trendi on ‘Kumbha Mela’. Kaiken tämän kanssa sisustus ja hauskat etniset mekot ovat kuluneet tilaisuuden aikana.

Jopa materiaalia, kuten savea, lasia, helmiä, kuoria, paperia, villaa, silkkiä, parafiinia, pigmenttejä, kuten ametisti, sitrus, kivi, Palearine, rubiini ja kvartsi, käytetään miesten Punga / Kumbha Mela koristeluun. Näiden perinteisten värien lisäksi keltaista, punaista ja vaaleanpunaista käytetään myös samaan tarkoitukseen.

Fools Customs

Toinen Gujarat-festivaali, jota Gujarat-yhteisö juhlii suurella innostuksella, on Basant Utsav. Se on juhla, joka on rakennettu tavalla, joka saa kaikki sekä miehet että naiset tulemaan johtopäätökseen, että henkilö, jonka edestä he ovat oppineet tuntemaan ‘tyhmän’, ei todellakaan ole ollenkaan tyhmä. Tämä juhla pyritään etsimään täsmälleen samaa kunnioitusta ja sellaista kunnioitusta, joka annetaan kaikille. Basant Utsavin yhteydessä on perinne antaa merkkituotteita juuttisariksille vanhemmille pariskunnille.

Intian heimokulttuuri on suurimmaksi osaksi kaupungistunut, mutta se on välttämätön osa perinteiden kasvua ja monimuotoisuutta erityisesti nuorten keskuudessa. Intian kaupunkien muotitrendit vaikuttavat heimokulttuuriin merkittävällä tavalla. Muoti on elintärkeä välttämättömyys intialaisille nuorille, jotka ovat aktiivisia ja sitoutuneita yritysmaailman jäseniä. Heidän on oltava hyvin varovaisia ​​siitä, millaista muotia he tekevät. Intian nuorten suosikki koko päivän ajan Basanti Utsavilla tai Radburn Chhathran ympäristössä, joka on kuuluisa keramiikastaan.

maltillisuus on koko Intian nuorten avainsana, olipa kyse tatuoinnista, lävistyksistä, hiusnauhoista, rannekkeista tai pukeutumisesta, kaiken on oltava siistiä, siistiä ja mukavaa. Tämä johtuu siitä, että intiaanit pitävät erittäin vaativaa tasoa eikä heillä ole varaa vaatteidensa likaantumiseen tai sotkuiseen jostain syystä, etenkään heidän rakastamiensa ihmisten häät. Digitaalisen vallankumouksen myötä intialaiset nuoret ovat valinneet länsimaiset asut, mutta perinteiset intialaiset asut, kuten kurtis, churidaars, virget jne., Ovat edelleen intialaisten nuorten suosikki.

Kurtisista on tullut ihanteellinen puku intialaisille nuorille, jotka erottavat intialaiset etniset vaatteet eri luokkiin ja tarjoavat sille ainutlaatuisen muodin, jolla on perinteinen kierre. Sen avulla intialaiset nuoret ja teini-ikäiset voivat koristella perinteistä tyyliä muodikkaalla tavalla, ja siinä on erilaisia ​​loputtomia tyyliä, jotka ovat täysin tyylikkäitä. Intian muoti julkkiskulttuurista ja maailman muotikeskuksesta, Lontoosta, on tietysti keskeinen vaikutus Intian muotoilupukujen kasvavaan suuntaukseen. Nuorilla, jotka ovat elokuvan tähtiä ja myös musiikkiteollisuuden suuria nimiä, on myös voimakas vaikutus Intian muotitietoisuuteen.

Siksi suunnittelijaasuilla on enemmän kysyntää juhlallisille tilaisuuksille, hääille jne. Erilaisia ​​tyylikkäitä variaatioita salwar kameezista on myös noussut ajan viimeisimmäksi muotimantraksi. Kameez oli Etelä-Intian Hyderabadin osavaltioiden perinteinen mekko, mutta ajan mittaan tämä mekko kehittyi ja siitä tuli osa yleistä muotiskenaariota laajemmassa mittakaavassa.